Pamtit će 2018. godinu: Sergio Ramos je to uradio samo tri puta u karijeri

Nismo od njega na ovo navikli

Pamtit će 2018. godinu: Sergio Ramos je to uradio samo tri puta u karijeri

Endin Čaušević

Sergio Ramos je fudbaler koji je poznato po tome da ponekad zna dobiti crveni karton, no čini se da s godinama dolazi iskustvo i u tom segmentu.

Kapiten Real Madrida će 2018. godinu pamtiti vjerovatno po lijepim stvarima iako mu nije išlo sve kako se nadao. Ramos je s kraljevskim klubom osvojio treću uzastopnu titulu Lige prvaka, no razočarao se rezultatom Španije na Svjetskom prvenstvo.

Ipak, statistiku je znatno popravio, a to se najviše odnosi na crvene kartone. Ramos je znao u karijeri zbog svakakvih stvari dobijati crvene kartone, ali čini se da se opametio u tom segmentu. Ovo je treći put u karijeru da će uspjeti jednu godinu završiti bez kartona.

Ramos je u "profesionalcima" već 13 godina, a ovo će biti tek treća godina u kojoj nije dobio crveni karton. "Najgora" godina bila je 2013. kada je dobio čak četiri kartona, a pored ove godine bez ovih kartona prošao je još 2011. i 2015. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi