Ronaldo godinu završava kao najbolji strijelac Reala i drugi strijelac Juventusa

Nevjerovatni Portugalac

Ronaldo godinu završava kao najbolji strijelac Reala i drugi strijelac Juventusa

Endin Čaušević

Mnogi su mislili da će Cristiano Ronaldo odlaskom u Juventus napraviti korak nazad, ali je portugalski fudbaler pokazao da je to bio odličan potez za njega.

Ronaldo je ljetos iznenadio fudbalski svijet odlukom da nakon devet sezona napusti Real Madrid i potpiše za Juventus. Naravno, Cristiano je srušio sve rekorde u kraljevskom klub, a nakon treće uzastopne titule u Ligi prvaka odlučio je da potraži novi izazov.

Portugalac se za kratko vrijeme uklopio u ekipu Juventusa i može se reći da je sada jedan od najvažnijih igrača ovog tima. Ronaldo je prvi strijelac kluba u Seriji A, a samo jedan gol mu fali da bude najbolji strijelac Juventusa u 2018. godini.

Ronaldova statistika u ovoj godini je zaista nevjerovatna jer je ostao najbolji strijelac Real Madrida u 2018. godini iako već pola godine ne igra za Kraljeve. On je u dresu Reala ove godine dao 28 golova, a jedan manje od njega postigao je Gareth Bale koji je igrao šest mjeseci više u Realu od Ronalda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Portugalcu je malo falilo da godinu završi i kao najbolji strijelac Juventusa. On se tu nalazi na drugom mjestu s 15 postignutih golova, a ispred njega samo je Paulo Dybala koji je dao jedan gol više. Zaista još jedna nevjerovatna godina za Ronalda.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hame
Tu je negdje i Luka Modrić
34 12
Babo
I drugi strjelac u Evropi iza Mesija naravno...(da vam dopunim clanak)
10 29

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti