Sve zbog Bad Blue Boysa: Kad su vidjeli transparent igrači AEK-a pobjegli u svlačionicu!

Drama pred veliki derbi

Sve zbog Bad Blue Boysa: Kad su vidjeli transparent igrači AEK-a pobjegli u svlačionicu!

Admin Čaušević

Nije moglo bez haosa pred derbi između Panathinaikosa i AEK-a, razlog je svakako navijački incident iz augusta kada je smrtno stradao Michails Katsouris prvenstveno jer su pristalice Zelenih povezani sa Dinamovim Bad Blue Boysima.

Derbi na stadionu Apostolos Nikolaidis je privukao nešto više od 16.000 gledatelja, a pred sami početak utakmice viđen je incident koji je doveo utakmicu u pitanje.

Pristalice Panathinaikosa su izvele dimnu bakljadu te su okačili veliki transparent znakom BBB-a na jednoj strani što upućuje na njihovu bratsku povezanost.

Kad su vidjeli transparent predstavnici AEK-a su odmah otrčali u svlačionicu te su zaprijetili da neće igrati ako se isti ne ukloni.

Na transparentu je između ostalih pisalo "Oslobodite Boyse", a na kraju je uvažen zahtjev fudbalera i predstavnika aktuelnog prvaka Grčke.

Oglasi

Inače, prije utakmice grčka policija je imala pune ruke posla te je izvala niz hapšenja među navijačima Panathinaokosa. Uhapšene su dvije osobe jer su bile u posjedu droge i baklji.

Oko 100 uhapšenih navijača Dinama je još uvijek u grčkim zatvorima i nema nikakvih indicija kada bi mogli biti pušteni na slobodu.

Prethodnih dana na zahtjev Grčke hrvatska policija je uhapsila nekoliko navijača Dinama koji su se uspjeli vratiti u Hrvatsku nakon neredna početkom augusta.

"Imamo 100 ljudi u zatvoru, možete preko države i pravnih lijekova tražiti zaštitu naših dečki. Zlo se dogodilo, ali ne zaslužuju ovakav tretman. Treba im pomoći kroz razne kanale", poručio je Kalabek.

Što se tiče samog derbija u Atini, utakmicu je dobio AEK i to poslije preokreta te tako ljutom rivalu nanio prvi poraz u sezoni.

Đuričić je zabio za 1:0 i veliku radost domaćina, ali su prvo Zuber, a zatim i Pineda uspjeli preokrenuti. Meč je sudio strani sudija, Italijan Simone Sozza, što je uobičajna pojava na grčkim stadionima.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dzg
Sotone grčke
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi