Sergej Jakirović i društvo ostali bez "krova nad glavom"
FOTO: Goran Mehkek / Cropix

Nesavladivi "rival"

Sergej Jakirović i društvo ostali bez "krova nad glavom"

Admin Čaušević

Dinamo je protutnjao kroz Kranjčevićevu te tako nastavio pobjedonosni niz u HNL-u. Protiv Rudeša je bilo visokih 1:5 te za izabranika Sergeja Jakirovića nije bilo problema od poečtka od kraja. 

Možda je na terenu Rudeš bio prelagan zalogaj, ali tabor Dinama predvođen trenerom Sergejom Jakirovićevem pored zelenog travnjaka je imao nesavladivog rivala.

Naime, tokom cijelog meča puhao je jak vjetar, a klupa zagrebačkih Modrih je ceh platila u 75. minuti kada je ostala bez "krova nad glavom."

Snažni vjetar nije odustajao te je uspio odnijeti krov klupe i okrenuo ga je prema zapadnoj tribini pa su tako Dinamovci ostatak meča bili nezaštićeni.

Na sreću sve se završilo bez povreda, a kluba najuspješnijeg hrvatskog kluba je sve ispratila sa osmijehom na licu.

Oglasi

Inače, Dinamo je u Kranjčevićevoj igrao kao kod kuće pa i nije čudo što je pobjeda bila ubjedljiva za četvrti ligaški trijumf u nizu.

Najveći ligaški ispit za Jakirović na klupi Dinama predstoji ovog vikenda kada će u nedjelju od 18 sati gostovati Hajduku na Poljudu.

Glavobolju za trofejnog stručnjaka najviše predstavlja povreda Brune Petkovića, a u Dinamu će učiniti sve da spreme svog najboljeg igrača.

Vjetar je srušio krov gostujuće klupe na stadionu u Kranjčevićevoj

"Bruno je jučer osjetio mišić i nismo željeli riskirati. Imamo vremena da ga osposobimo za derbi. Znamo koliko je važan igrač za momčad i nadam se da će to tako biti.

Pozitivna stvar za Jakirovića je ta što je u život uspio vratiti Josipa Drmića, iskusni golgeter je protiv Rudeša kompletirao hat-trick i tako najavio dobru formu.

Za Dinamo će na Poljudu najvažnije biti da ne izgubi jer u odnosu na najljućeg rivala Modri imaju dva boda, ali i meč manje. Pobjedom u zaostalom meču bi dobili priliku da skoče na prvo mjesto.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi