Jakirović saopštio loše vijesti za Dinamo: Bruno Petković je u problemu pred najveći derbi
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Povreda glavne zvijezde

Jakirović saopštio loše vijesti za Dinamo: Bruno Petković je u problemu pred najveći derbi

M. Šljivak

Dinamo Zagreb lagano je večeras savladao Rudeš u prvenstvu Hrvatske. Bilo je 5:1 za prvake uz hat-trick Josipa Drmića u odsustvu povrijeđenog Brune Petkovića.

Dinamo nije imao problema s Rudešom. Lagano su Modri slavili s 5:1, a trener Sergej Jakirović može biti zadovoljan s lagano osvojena tri boda.

On je nakon utakmice dao svoje viđenje onog što se dešavalo u utakmici u kojoj je njegov tim dominirao.

"Od prve minute smo gospodarili terenom i igrali onako kako smo željeli. Drago mi je zbog Drmića i njegovog hat-tricka, trebalo mu je to. Dali smo šansu i drugim igračima da i oni osjete slast pobjede".

Oglasi

Josip Drmić je po prvi put zaigrao od aprila u prvoj postavi. Tada je postigao i posljednji pogodak.

"S većinom sam pričao, rekao sam da računam na sve u rotaciji. Radi jako dobro na treninzima, pružena mu je prilika i apsolutno ju je iskoristio. Dokazan je igrač, samo mu treba povjerenje".

Problem za hrvatskog prvaka predstavlja povreda Brune Petkovića. U narednih sedam dana klub će učiniti sve da ga pripremi za veliki derbi s Hajdukom.

"Bruno je jučer osjetio mišić i nismo željeli riskirati. Imamo vremena da ga osposobimo za derbi. Znamo koliko je važan igrač za momčad i nadam se da će to tako biti.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamu je trenutno na trećem mjestu prvenstvene tabele sa 16 bodova, dva manje od Hajduka. Modri imaju i utakmicu manje.

Meč Hajduk - Dinamo igra se 1. oktobra na Poljudu. Duel počinje od 18 sati i definitivno će to biti istinski spektakl hrvatskog fudbala.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi