Poznato je do kad će Dinamo igrati na Maksimiru
Foto: Damir Krajac/CROPIX

Održana Skupština zagrebačkog kluba

Poznato je do kad će Dinamo igrati na Maksimiru

Haris Zilić

Aktivno je u Dinamu iz Zagreba, a danas je u prostorijama kluba održana Skupština o kojoj se dosta govorilo u prethodnom periodu, a navijači kluba su sa nestrpljenjem čekali ishod iste.

Na početku je predstavljen finansijski izvještaj za 2022. godinu.

Prihodi kluba iznosili su 453 miliona kuna, a rashodi 446 miliona. Dinamo je, dakle, poslovao u plusu oko jedan milion eura.

Nakon toga izabrani su i članovi Izvršnog odbora, kao i Nadzornog.

U Izvršnom odboru su Barišić, Cvitković, Gašparović, Gogolja, Hanžel, Kamenski, Najmenik, Nauković, Novak, Skender, Todorić i Truskaller.

Oglasi

Članovi Nadzornog odbora su Saša Pavličić-Bekić, Zdravko Kačić i Ognjen Naglić.

Dva predstavnika navijača u Izvršnom odboru su Nauković i Skender, dok je u Nadzornom odboru njihov predstavnik Pavličić-Bekić.

Na dnevni red je došlo pitanje stadiona Maksimir Prema posljednjim informacijama sve ide u najboljem redu, al selidba u Kranjčevićevu kao prijelazna faza kasni i neće biti realizovana prije 2025. godine.

Dakle, Dinamo će u naredne dvije sezone još uvijek svoje utakmice igrati na stadionu Maksimir.

Do kraja danas treba bi se znati i kompletan izvještaj današnje Skupštine Dinama.

Ovome dodajmo da će ova skupština vjerojatno u martu 2024. godine birati novi Izvršni i Nadzorni odbor, prema pravilima novog Statuta, ali više informacija će biti poznato u narednom periodu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi