Balkan dobija stadion budućnosti, ali je kultni klub za takvo nešto "prodao dušu đavolu"

Bit će završen za tri godine

Balkan dobija stadion budućnosti, ali je kultni klub za takvo nešto "prodao dušu đavolu"

Admin Čaušević

Moderni stadioni su prijeka potreba za sve klubove jer su zarade od bogate i šarenolike ponude na dan utakmice ogromne pošto se posjetiteljima nudi još dosta toga osim gledanja same utakmice. 

Širom Balkana se posljednjih godina gradi ili će se izgraditi nekoliko modernih stadiona koje će ispunjavati najstrožije UEFA-ine i FIFA-ine kriterije te će moći ugostiti utakmice od najvećeg značaja.

U naredni tri godine novi stadion će dobiti i Panathinaikos koji je istina zbog toga platio skupu cijenu, te se može reći da je svoj stogodišnji dom pustio niz rijeku kako bi dobio moderno izdanje.

Naime, gradsko vijeće Atine je u oktobru dalo zeleno svjetlo da se može početi početi izgradnja stadidiona na području Votanikosa, a kompletan projekat će iznositi 125 miliona eura.

Stadion se prvobitno trebao početi graditi prije 10-ak godina, ali je tada u Grčkoj vladala ogromna finansijka kriza pa je gradnja odgođena. Konačno je stigla zeleno svjetlo i mašine će svoje motore upaliti u decembru.

Oglasi

Izgradnja multifunkcionalnog projekta će početi u decembru i trajat će tri godine. Osim stadiona kapaciteta 39.000 sjedećih mjesta kompleks će još obuhvatati niz borilišta.

Tako će se osim stadiona još nalaziti dvorane za košarku, odbojku i rukomet, te bazen, objekti za gimnastiku i još dosta toga.

Inače, najvažniji dio dogovora između vlasti i Panathinoksa podrazumjeva zamjenu starog Apostolos Nikolaidis stadiona za novi stadion koji tek treba dobit naziv.

Atinski Zeleni na Apostolos Nikolaidis igraju duže od 100 godina i radi se o najstarijem stadionu u Grčkom koji je je još uvijek u upotrebi.

Na tom mjestu su ispisali najveće stranice svoje historije uključujući 20 osvojenih titula prvaka Grčke te dugi niz godina na njemu igrali mečeve Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Super League:

Apostolos Nikolaidis Stadium - Panathinaikos FC - YouTube

Inače, već neko vrijeme Panathinikos prolazi kroz finansijsku dubiozu, ali ove sezone igra fantastično i trenutno je lider prvenstva sa 10 pobjeda iz isto toliko utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi