Iz Grčke stiže do sada neviđen protest: Sudija stavio loptu, igrači krenuli ka centru, a onda šok

Veliki problemi u grčkom fudbalu

Iz Grčke stiže do sada neviđen protest: Sudija stavio loptu, igrači krenuli ka centru, a onda šok

Admin Čaušević

Grčki fudbal već neko vrijeme ima problema sa odnosmo sudijske organizacije i klubova, a situacija je eskalirala pred današnjice meč između Panathinaikosa i Volosa. 

FS Grčke je odlučio da strane sudije više ne sude utakmice play-offa, odnosno lige za prvaka što je rezultiralo određenim nezadovoljstvom.

Među onim koji su nezadovoljni je Volos čiji su to igrači i trener demonstrirali neposredno pred utakmicu protiv Panathinaikosa.

Sudija utakmice Manouhos je stavio loptu na centar, domaći su čekali da susret počne, gosti su krenuli da se pozicioniraju, a onda je uslijedio šok.

Onda je klupski predstavnik Volosa pozvao sve igrače da se vrate ka klupi što su oni i uradili.

Oglasi

Nakon toga su igrači, stručni štab, ekonom i ostali formirali krug te je održan kratki govor kao vid protesta zbog delegiranja sudija.

Volos je u posljednja dva kola upisao dva poraza, odavno je bez šansi za izlazak u Evropu, ali osjećaju da nemaju ravnopravan status zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

Ovosezonsko prvenstvo u Grčkoj je i više nego uzbudljivo pošto su čak četiri ekipe u razmaku od nekoliko bodova. Panathinaikos je vodeći, zatim slijede AEK, Olympiakos pa PAOK.

Već neko vrijeme suđenje je glavni problem u Grčkoj zbog čega su vrlo često znali biti angažovane strane sudije, pogotovo u derbi mečevima. 

Potražite više informacija na temu Super League:

U grčkom fudbalu je ponekad znao biti na zadatku i najbolji bh. sudija Irfan Peljto koji je sudio neke od najvećih derbija poput onog između AEK-a i Panathinaikosa.

Jedno vrijeme predsjednik Komiteta za sudije i suđenje u FS Grčke bio je i čuveni engleski arbitar Marc Clattenburg s ciljem da se unaprijedi suđenje u toj zemlji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi