Panika u Srbiji: Meč Prve lige naštiman, oglasila se i u UEFA

Dosta uplata na kladionici na takav ishod

Panika u Srbiji: Meč Prve lige naštiman, oglasila se i u UEFA

E. Čaušević

Fudbalsku scenu Srbije ponovo je potresao skandal o navodima da je namještena jedna utakmica iz drugog ranga.

Naime, UEFA je prije nekoliko dana poslala pismo na adresu Fudbalskog saveza Srbije u kojem su pokazali sumnju u regularnost utakmice Prve lige između Smedereva i Kabela.

Ovaj meč završen je pobjedom domaće ekipe sa 2:1 iako je na poluvremenu Kabel vodio sa 0:1. UEFA je obavijestila FS Srbije da istraži ovu utakmicu nakon što su pratili uplate na kladionicama.

UEFA sumnja da je meč namješten jer su mnogi tipovali na to da će biti utakmica iz "dvice u keca" jer je takvih uplata bilo najviše. Jasno su poručili FS Srbije da mora detaljno istražiti ovaj meč i kazniti odgovorna lica ukoliko se ispostavi da je utakmica naštimana.

Iz Smedereva su poručili da je njihov tim zasluženo slavio i da su neosnovane optužbe da je utakmica namještena. S druge strane čelnici Kabela nisu željeli ništa da komentarišu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

No, javnost u Srbiji vjeruje da je ovo itekako sumnjiv meč i da su s razlogom mnogi u panici. FS Srbije je sada dužan detaljno da sve istraži jer ih UEFA pomno prati i očekuje brzu reakciju i odgovor.

Top Komentari

pitaristok
ma pusti to..vidi ljudima stadiona,vrh
0 0
Alen23
Hahahahahaha ma sve je narhitaljka klasicna
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi