Panika u Valenciji: Četvorica navijača koja su putovala u Milano zaražena koronavirusom?

Širi se epidemija

Panika u Valenciji: Četvorica navijača koja su putovala u Milano zaražena koronavirusom?

E. Škorić

Koronavirus brzo se širi, potvrđena je i u Hrvatskoj, a postoji strah da se pojavila i u Sarajevu.

U Italiji je već zabilježeno sedam smrtnih slučajeva, a zbog epidemije koronavirusa odgođene su neke utakmice, dok će se preostale koje će se tek odigrati, odigrati iza zatvorenih vrata.

Uporište virusa u sjevernoj Italiji bila je regija Lombardija, uključujući Milan i Bergamo.

Atalanta, klub iz Bergama, svoj je meč Lige prvaka prošle sedmice odigrao s Valencijom na San Siru, a sada se pojavila informacija kako su četvorica navijača Valencije zaražena koronavirusom nakon gostovanja u Italiji.

Nije potvrđeno, ali postoje simptomi kod četvorice navijača koji ukazuju na mogućnost zaraze koronavirusom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Prije svega, razgovarat ćemo s njima, utvrditi koliko dana su proveli u Milanu, kada i kako su se simptomi predstavili te ćemo na temelju toga procijeniti da li se testirati na koronavirus ili neku drugu bolest poput gripe", rekla je Hermelinda Vanaclocha, zamjenik generalnog direktora za epidemiologiju odjela za zdravstvo u Valenciji.

Sada je 288 potvrđenih slučajeva koronavirusa u Italiji i sedam smrtnih slučajeva, premda su svi oni bili stariji ili već trpe određene zdravstvene probleme.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi