Srbin potopio Hajduk - Splićani neslavno završili evropski san
Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Konferencijska liga

Srbin potopio Hajduk - Splićani neslavno završili evropski san

Edmir Škorić

PAOK je u Solunu sa 3:0 pobijedio Hajduk i plasirao se u play-off Konferencijske lige. Tamo će igrati Heartsa i Rosenborga, koji je u prvoj utakmici u Norveškoj slavio sa 2:1.

Prvi meč Hajduka i PAOK-a na Poljudu završen je bez pogodaka, a dosta neizvjesna i teška utakmica očekivala se i večeras na tlu Grčke.

Hajduk je bolje otvorio meč i već u sedmoj minuti imao šansu. Kotarski je iz čista mira dodao loptu Odjidji, koji dodaje do Livaje, ali mu s pet metara udarac blokira jedan od domaćih igrača.

Trenutak odluke u 10. minuti, kada je dosuđen penal za Grke poslije faula Odjidje nad Konstanteliasom. Schwab je preuzeo odgovornost i pogodio za 1:0.

Odjidja se mogao iskupiti u 19. minuti, ali je njegov jak udarac sa 16 metara prošao pored gola. PAOK je imao sjajnu šansu u 21. minuti, no Koulierakis trese stativu iz neposredne blizine.

Oglasi

Do kraja prvog dijela nekoliko opasnih napada Hajduka, koji je u 45. minuti mogao do izjednačenja, ali je Sahiti glavom pucao malo pokraj gola.

Livaja se spetljao na otvaranju drugog dijela i upropastio dobru šansu za Splićane, potom Krovinović iz daljine šutira direktno u Kotarskog. Lučić je spasio goste u 52. minuti, kada sjajno brani udarac Konstanteliasa.

Narey u 57. minuti izlazi sam pred Lučića, ali promašuje. Hajduk je vjerovao u povratak, u pogodak za produžetke, no u 79. minuti je sve bilo gotovo. Diallo je poklonio loptu Grcima, da bi Živković iz blizine matirao Lučića i tako ovjerio plasman PAOK-a u play-off.

Hajduk je potpuno razbijen, pošto je Živković u 85. minuti postigao još jedan gol i stavio tačku na i.

Nadali su se Splićani da će nastaviti svoj evropski put, da će poslije dugo vremena igrati i grupnu fazu, ali grčki velikan ispostavio se kao prekrupan zalogaj.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Prije same utakmice bilo je uvreda na račun gostiju kojima su skandirali "Srbija, Srbija". Inače, PAOK je imao pomoć grupe Partizanovih navijača, koji su došli da podrže bratski klub i navijače.

Ranije danas u play-off Konferencijske lige plasirali su se mađarski Ferencvaros, nizozemski Twnte, danski Norsjaelland, izraelski Maccabi, češka Viktoria Plzen, norveški Brann, poljska Legia, kiparski APOEL, norveški Bodo/Glimt, poljski Pogon, kosovski Balkani i rumunski Sepsi.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Deepy
Promasis 20 prilikaoni iz 5 udaraca zabiju 3. Nisi ni zasluzio nista drugo.
0 0
Neutralan78
Samo zavadjajte.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti