Splićani odgovorili na provokaciju s Marakane: "Opet Hrvat Kninom ponosno korača"
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Poruka iz Splita

Splićani odgovorili na provokaciju s Marakane: "Opet Hrvat Kninom ponosno korača"

Midhat Šljivak

Navijači splitskog Hajduka večeras su na utakmici Konferencijske lige protiv grčkog PAOK-a odgovorili na provokaciju koju su prije nekoliko dana na 'Marakani' postavili navijači beogradske Crvene zvezde i kojom su tražili trobojku u Kninu.

Navijači Crvene zvezde prije nekoliko dana su na meču Superlige protiv Napretka istakli transparent u kojem su se sjetili 'Oluje', te su poslali poruku koja je uzdrmala javnost u Hrvatskoj.

Delije su na sjevernoj tribini 'Marakane' istakli poruku na kojoj je pisalo: "Svako u amanet nek ostavi svom sinu srpsku trobojku da zavijori u Kninu".

Odgovor je stigao večeras na meču Hajduka i PAOK-a koji se odigrao na Poljudu. Splićani su odgovorili na provokaciju s Marakane.

Na transparentu koji su istakli tokom utakmice pisalo je: "Crven bijeli plavi na tvrđavu se vraća, opet Hrvat Kninom ponosno korača! Oluja 95".

 Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Nisu Splićani ostali dužni na provokacije iz Beograda i vidjet ćemo hoće li biti dodatnih navijačkih 'obračuna' na ovakav način.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

U prošlosti su navijači Crvene zvezde slali brojne gnusne poruke. Radili su sve i svašta, ali za većinu javnosti u Srbiji njihove poruke nisu sporne.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
Tako je majku im cetnicku. Kako mi se gade. Partizan je pravi klub
1 6
Malac
Paok ovo izbacuje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi