PAOK-ov gazda je od danas milijarder
Ovom prodajom je Savvidis postigao najveći poslovni uspjeh karijere.

Kontroverzan, ali uspješan

PAOK-ov gazda je od danas milijarder

Teme:

Vlasnik PAOK-a Ivan Savvidis obišao je sve moguće svjetske medije kada je, prije 10-ak dana, ogorčen suđenjem na utakmici protiv AEK-a utrčao u teren sa pištoljem.

Ne samo da je Savvidis prekinuo utakmicu, već i cijelo prvenstvo Grčke koje je pod suspenzijom do daljnjeg.

Ipak, imućni Savvidis ovih dana ima mnogo razloga za zadovoljstvo. Grčko/ruski tajkun u svom vlasništvu ima veliki broj kompanija, a jednu je prodao za ogroman novac i tako sebi obezbijedio status milijardera.

Savvidisova fabrika duhana Donskoy Tabak prodana je japanskoj kompaniji Japan Tobacco Inc. za čak 1.6 milijardi dolara, što je najveći posao PAOK-ovog gazde u karijeri.

Potražite više informacija na temu Super League:

Inače, 59-godišnji Savvidis je vlasnik Agrokom Groupa, Mega Channela, Dimera Groupa, Dimera Media Investmentsa i još nekih kompanija, a od danas mu se bogatstvo procjenjuje na 2.4 milijarde dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti