PAOK-u prijeti izbacivanje iz lige
Foto: EPA

Zbog nemilih scena u duelu protiv AEK-a

PAOK-u prijeti izbacivanje iz lige

M. Šljivak
Teme:

Zbog nemilih scena u susretu PAOK-a i AEK-a do daljnjeg je prekinuto fudbalsko prvenstvo u Grčkoj.

Susret u Solunu prekinut je u 89. minuti nakon što je zbog ofsajda poništen gol domaćinu. Prvi čovjek PAOK-a Ivan Savvidis uletio je u teren sa tjelohraniteljima, ali i sa pištoljem za pojasom.

Zbog ovih scena prvenstvo je prekinuto, a PAOK bi na kraju mogao biti izbačen iz lige. Tužioci su pokrenuli postupak protiv tima iz Soluna i nakon svih pregledanih činjenica zatražiće izbacivanje ovog tima iz prvenstva.

Ako do toga ne dođe, sigurno je da će nakon sramotnih scena ovom timu biti oduzeti bodovi, dok se Savvidis suočava sa kaznom od tri do pet godina suspenzije. Odluka o svemu biće poznata veoma brzo, a prvi čovjek se nakon svega izvinjavao.

Potražite više informacija na temu Super League:

"Želim uputiti izvinjenje svim navijačima PAOK-a, Grcima i fudbalskoj zajednici. Žao mi je zbog svega što se dogodilo. Nisam imao pravo da uletim u teren, ali ovo je bila emotivna reakcija zbog svih negativnih situacija koje su se desile u grčkom fudbalu", rekao je Savvidis.

PAOK je sa AEK-om i Olympiacosom vodio veliku bitku za titulu ove sezone, ali kako stvari stoje titula ni nakon tri decenije neće doći u ovaj tim. Posljednji put su šampioni bili 1985. godine, a ukupno su osvojili dva naslova prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi