Govorilo se i o povratku u PLBiH: Velika nada bh. fudbala ima sezonu za zaborav
FOTO: PAOK FC

Transfer koji nije bio dobar potez

Govorilo se i o povratku u PLBiH: Velika nada bh. fudbala ima sezonu za zaborav

Haris Zilić

Radnik iz Bijeljine je nakon transfera Samira Memiševića u redove Groningnena ostvario još jedan zapažen posao.

Na ljeto 2021. godine iz semberskog kluba u grčki PAOK otišao je Vladimir Bradonjić i to kao mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Odlazak u Grčku ispostavit će se loš potez za mladog Bradonjića.

Naime, Bradonjić je odmah po dolasku u Solun vidio da to neće ići u najboljem redu. Prebačen je u B tim PAOK-a koji se takmiči u Super league 2, drugom rangu grčkog fudbala, ali i tamo je imao sezonu za zaborav.

Prvenstvo u pomenutoj ligi je završeno prošli vikend, B tim PAOK-a je nakon 32 kola završio u sredini tabele, a Bradonjić je skupio svega dva nastupa postigao dva gola i na terenu upisao 43 minute što je i više nego skromno za jednu sezonu, ako imamo u vidu da je u pitanju mladi fudbaler od 22 godine kojem su utakmice i skupljanje iskustva neophodni. Da stvar bude gora, Bradonjić je doživio i povredu koja je dosta kumovala lošoj sezoni koju će što prije pokušati da zaboravi.

Potražite više informacija na temu Super League:

Zimus se govorilo o mogućem povratku Bradonjića u Premijer ligu Bosne i Hercegovine tačnije na posudbu u Borac, ali nije došlo do realizacije iste.

Sa PAOK-om ima ugovor do 2024. godine, ali ovo ljeto mora potražti novu sredinu gdje bi skupljao određenu minutažu i pokazao raskošan talenat koji ga je krasio dok je nastupao u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za tim Radnika, gdje je po mnogima bio i jedan od najboljih fudbalera u ligi. Pored svega navedenog Bradonjića krasi izuzetno ponašanje i sportska disciplina što će mu svakako biti od velike pomoći da što prije pronađe izlaz iz krize.

Top Komentari

user1613662710
Bujrum u Zelju
5 1
19211921
Sretno malom koji je super tehnicar
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi