Paolo Maldini na sastanku u Madridu: Milan cilja na tri igrača Reala

Rossoneri traže pojačanja

Paolo Maldini na sastanku u Madridu: Milan cilja na tri igrača Reala

E. Škorić

Sljedeće sedmice direktor Milana i legenda tog kluba Paolo Maldini održat će sastanak sa rukovodstvom Real Madrida.

Maldini u Madrid odlazi sa željom da će za Milan osigurati neko od poajačnja iz španskog prvaka. Na njegovoj listi želja su trojica Realovih nogometaša.

Jedna od želja je Oscar Rodriguez koji je prošle sezone igrao na posudbi u Leganesu. Mladi Španac (20) igra u veznom redu, a Milanu treba upravo takav igrač jer odlaze Lucas Biglia i Giacomo Bonaventura.

Real ne računa na usluge mladog veznjaka, ali svejedno ga cijeni 20 miliona eura. Što se tiče preostale dvojice igrača, radi se o krilnom igraču Brahimu Diazu i napadaču Luki Joviću.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan bi Diaza doveo na psoudbu s mogućnošću otkupa ugovora na kraju sezone, dok je nešto složenije pitanje oko transfera Jovića. Real ga je platio 65 miliona eura i spreman je da ga pusti, ali ne baš po bilo koju cijenu.

Italijani će i ovog ljeta imati ograničen proračun, pa Jović možda neće biti realna meta transfera. U međuvremeu, sve je izvjesniji dolazak Tiemouea Bakayoka iz Chelseaja. Radi se o veznjaku koji je u Milanu već igrao na posudbi i od tada ima jako dobru konekciju s Rossonerima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi