Nekada su Bašića birali prije njega, a sada bi mogao preuzeti veliki Juventus

Montero pred poslom iz snova

Nekada su Bašića birali prije njega, a sada bi mogao preuzeti veliki Juventus

Eldar Ganibegović

Juventus ima veoma loš start sezone.

U Seriji A imaju samo deset bodova poslije sedam utakmica, prva dva kola Lige prvaka izgubili su sa po 2:1 od PSG-a i Benfice, a za pobjedu ne znaju u posljednjih pet utakmica.

Jasno, nakon takvih rezultata, sve više se priča o potencijalnoj promjeni trenera, pa tako posao o tankoj niti visi Massimilianu Allegriju.

Uprava "Stare dame" razmišlja kako se "riješiti" Allegrija, uz minimalne troškove, s obzirom da trener još uvijek ima ugovor do 2025. godine i platu između 7 i 7,5 miliona eura neto godišnje, navode mediji u Italiji. 

U međuvremenu, Gazzetta dello Sport objavljuje da je Juve pronašao "jeftinu opciju" kako bi minimalizirao utjecaj mogućeg otkaza, iako je rješenje bio i Thomas Tuchel koji je smijenjen u Chelseaju. 

Riječ je o Urugvajcu Paolu Monteru (51 godina), koji trenutno trenira Juveovu Primaveru.

Oglasi

Bivši defanzivac je legenda kluba. Igrao je devet godina u Juveu, u 278 utakmica i dolazio raditi za mnogo manju platu u odnosu na Tuchela.

Na taj način čelnici Juvea smatraju da je Montero optimalno rješenje čak i ako Allegri ne želi otići. On bi bio povučen u stranu, a Montero bi bio taj koji bi vodio trening.

Montero je svoju trenersku karijeru započeo u svojoj domovini s juniorima Penarol Montevidea, prije nego što je prešao u Boca Unidos, Colon i Rosario prije nego što se vratio u Italiju sa Sambenedetteseom. Uslijedio je kratki pohod u San Lorenzu, a od juna 2022. trenira drugu momčad Juvea.

Zanimljivo je i to da je 2019. godine bio konkurencija našem sjajnom treneru Nerminu Bašiću kada je slovenačka Gorica birala trenera.

Bašić je u borbi za užarenu klupu Gorice dobio prednost ispred brojnih trenerskih imena, a jedno od njih je i Paolo Montero.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Tačno je, razgovarali smo s njim", potvrdio je tada predsjednik kluba Hari Arčon, pa dodao:

"Montero je bio veoma korektan, djelovao je skromno, baš kao i kad je igrao nogomet. U cijeloj priči problem je donekle stvarala i njegova neadekvatna dozvola za rad u Evropi".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bazarich
Jel ovo lijevo Hulk ili Montero Ili ima jos neki Montero koji je ihro za Juve Nek me neko demantuje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti