Nedjelja je bio historijski dan u Seriji A: Na ovo se čekalo skoro 70 godina

Svi velikani poraženi

Nedjelja je bio historijski dan u Seriji A: Na ovo se čekalo skoro 70 godina

Edmir Škorić

U italijanskoj Seriji A ovog vikenda igrali su se mečevi sedmog kola, a prvi put od 1955. godine četiri velikana nisu ostvarila pobjede.

Inter je u nedjelju u ranom terminu poražen od Udinesea s 3:1 u Udinama, nedugo nakon toga Juventus je poražen s 1:0 u Monzi, potom je Roma izgubila u Rimu od Atalanate, a navečer je Milan s 2:1 na svom San Siru izgubio od Napolija, novog lidera na tabeli.

Prvi put su četiri velikana kao što su Juventus, Inter, Milan i Roma doživjeli poraze u jednom kolu. Gotovo 70 godina čekalo se na kolo u kojem će velika četvorka doživjeti poraze i niko od njih nije uspio osvojiti barem bod.

Posljednji put kada su Juventus, Inter Milano , AC Milan i AS Roma izgubili utakmicu istog dana odigrao se 13. februara 1955. godine. Tada je Juventus izgubio 1:2 od Lazija, Inter 0:2 od Spala, Milan 1:3 od Sampdorije i AS Roma 0:1 od Genoe.

U konačnici, sezona 1954./55. završila je osvajanjem titule Milana i trećim mjestom Rome. Juventus je završio sedmi, a Inter osmi.

Oglasi

Rijetkost je da četiri najveća kluba u jednoj zemlji izgube utakmicu u istom kolu, ali eto u Italiji se to dogodilo baš ovaj vikend.

Na vrhu tabele je Napoli sa 17 bodova, toliko ima i Atalanta uz nešto slabiju gol-razliku, Udinese je senzacionalno treći sa 16, a Lazio četvrti sa 14 bodova, koliko ima i Milan.

Najveće kritike trpe Inter i Juventus, čiji treneri Simone Inzaghi i Max Allegri strahuju za svoj posao. Inter je sedmi sa 12, a Juventus osmi sa 10 bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Slijedi nam dvije sedmice pauze zbog reprezentativnih nastupa, a osmo kolo na programu je 1. i 2. oktobra. Inter će ugostiti Romu u derbiju kola, Milan će gostovati Empoliju, Juventus biti domaćin Bologni, a vodeći Napoli će na svom San Paolu odmjeriti snage s Torinom.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DadiG
Roma 3 titule u 90 sezona Seriji A i velikan??? Ali da ne napadamo ovog novinara, on je samo prepisao.
3 0
Klicko
Otkad je Roma velikan ???
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi