Papac o 'bjeguncu': Šteta, a baš sam bio sretan kada sam čuo da će igrati za BiH
Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba

Sportski direktor Želje za škotski portal

Papac o 'bjeguncu': Šteta, a baš sam bio sretan kada sam čuo da će igrati za BiH

Edmir Škorić

Sportski direktor Željezničara Saša Papac prokomentarisao je odluku Joze Šimunovića da ne igra za BiH.

Šimunović je bio izabrao BiH, no predomislio se i odbio poziv Roberta Prosinečkog, a o tome je za škotski thescottishsun.co.uk portal govorio Saša Papac, bivši bh. reprezentativac koji je igrao u Glasgow Rangersu. Znate sigurno da je Šimunović igrač gradskog rivala Celtica.

"Šteta je što on ne želi da igra za BiH. Svidio mi se kada sam ga gledao, bio sam sretan što je izabrao BiH ispred Hrvatske. Imamo dobre stopere, no niko od njih ne igra u Ligi prvaka. Stoga mi je teško palo što je promijenio svoju odluku. Ipak, to je njegova odluka i mi moramo da je poštujemo", rekao je Papac.

Inače, Papac je u spomenutom intervjuu otkrio kako je mogao završiti u francuskom St. Etienneu.

"Kada sam igrao u Austriji, St. Etienne me pokušao angažovati u dva navrata, ali sam ih oba puta odbio. Čim sam došao u Škotsku znao sam da je Rangers klub u kojem želim da igram. Svake godine smo igrali Ligu prvaka i borili se za titulu. Stoga sam odbio St. Etienne", poručio je Papac.

U intervjuu se dotakao i Željezničara u kojem radi kao sportski direktor.

"Doveli smo četiri igrača, a devetorica su otišla u januaru kada sam došao u klub. Involvirani smo u novu tehnologiju i sportsku nauku. Nalazimo se na vrhu Premijer lige BiH i u polufinalu smo Kupa. Naš trener je Admir Adžem, koji je trenirao ranije juniore. On radi odličan posao i mogao bi osvojiti titulu. Bio sam prvak u Austriji i Škotskoj, no nikada u mojoj BiH", zaključio je Papac u razgovoru za škotski portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi