Pape neće dobiti 500.000 KM

FSBiH bivšem selektoru duguje 150.000 KM

Pape neće dobiti 500.000 KM

O. Lekić

Najava bivšeg selektora našeg fudbalskog nacionalnog tima Safeta Sušića da će tužiti FSBIH zbog raskida ugovora nije mnogo zabrinula članove Izvršnog odbora. 

Potpredsjednik Darko Ljubojević smatra da u jednostranom raskinu ugovora nije bilo ništa sporno.

"Mi Sušiću dugujemo iznos od 150.000 KM i to je sve. Novac koji on traži nije realno da dobije. U ugovoru koji je on potpisao sa savezom ima jedna klauzula u kojoj se kaže da ugovor može da bude raskinut na štetu selektora ukoliko se tokom kvalifikacija u pitanje dovede plasman u Francusku. Plasman na Euro je ozbiljno ugrožen i mi smo reagovali u skladu sa ugovorom", rekao je Ljubojević.

On je naglasio i da je Pravna komisija FSBiH potvrdila da je odluka ispravna.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Obavili smo konsultacije sa pravnim tijelima u savezu i oni su nam jasno kazali da je pravda na našoj strani. To što Sušić kaže da u ugovoru stoji da se on može raskinuti samo ako BiH izgubi sve šanse nije tačno. Uostalom vidjet će se sve ukoliko dođe do sudskog procesa ", zaključio je Darko Ljubojević.

Sušić je poslije smjene tražio od saveza da mu do juna isplaćuju redovnu mjesečnu platu, a obaveze iz druge godine ugovora dojučerašnji selektor bi oprostio. To znači da bi savez Sušiću do juna uplatio iznos od 500.000 KM. Nakon što je ovaj prijedlog propao Sušić je najavio tužbu kojom će da traži sva primanja koja su mu zagarntovana ugovorom koji je važio na dvije godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.