Odavno niko nije tako uvrijedio Hrvate kao reprezentativac Argentine, ali znao je šta priča

Slavila se pobjeda Vatrenih i u njihovoj svlačionici

Odavno niko nije tako uvrijedio Hrvate kao reprezentativac Argentine, ali znao je šta priča

E. Čaušević

Argentina je uspjela na krilima Lionela Messija da osvoji Svjetsko prvenstvu u Kataru nakon fantastičnih izdanja u nokaut fazi. Mundijala se prisjetio i Papu Gomez koji je posebno pričao o situaciji pred četvrtfinale kada su pratili svi u svlačionici penale između Brazila i Hrvatske, te će njegova izjava sigurno da odjekne kod naših susjeda.

Argentinci nisu bili baš izraziti favoriti pred početak Svjetskog prvenstva i svi su vjerovali da će Brazil i Francuska voditi najveću bitku na Mundijalu, ali su Gaučosti u nokaut fazi zaista igrali na vrhunskom nivou.

Nakon šokantnog poraza na startu grupne faze od Saudijske Arabije (2:1) Argentinci su se totalno preporodili i do kraja Mundijala nisu doživjeli poraz.

U nokaut fazi su redom padali Australija, Nizozemska, Hrvatska i u finalu Francuska koju su pobijedili nakon penala i po treći put u svojoj historiji Argentici su postali prvaci svijeta.

U polufinalu su dosta lakše od očekivanog uspjeli da pobijede Hrvatsku sa 3:0 jer su mnogi očekivali dosta bolji otpor Vatrenih, ali bilo je očito da je meč u četvrtfinalu protiv Brazila itekako iscrpio ekipu Zlatka Dalića.

O nastupu na Mundijalu pričao je i Papu Gomez koji je bio dio ekipe i uspio je da dođe do zlatne medalje. Prisjetio se turnira u Kataru i otkrio je kada su igrači Argentine u svlačionici shvatili da bi mogli otići do samog kraja.

Oglasi

Sve to dešavalo se pred četvrtfinalni meč protiv Nizozemske kada su pred zagrijavanje u svlačionici pratili penale na meču Brazil - Hrvatska, a bilo je jasno kojem protivniku su se svi Argentinci nadali u polufinalu.

"Od dolaska u Katar nekako kao da smo svi znali da ćemo biti prvaci svijeta. Ne znam zašto, ali jednostavno smo imali takav osjećaj. Sjećam se situacije u svlačionici prije zagrijavanja za utakmicu s Nizozemcima. Presvlačili smo se i gledali penale na meču Brazil - Hrvatska", priča Gomez i nastavlja.

"Svi smo se nadali pobjedi Hrvatske. Znali smo da ako Brazil izgubi mi ćemo biti prvaci svijeta. Kada se Hrvatska plasirala u polufinale počeli smo slaviti u svlačionici kao da smo mi pobijedili Brazil. Ispostavilo se da smo bili u pravu".

Gomez se dotakao i saigrača Emiliana Martineza koji je uz Messija bio glavni junak u Kataru. Golman Argentine je dobio žestoke kritike zbog bezobraznog ponašanja tokom i nakon finalne utakmice protiv Francuske, a Gomez je i do prokomentarisao.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Zašto kada ja ili nego drugi zabiju gol možemo plesati i slaviti, a on ne može? Slavio je odbranjen penal i tu nema ništa sporno. Ako je zaplesao ne vidim šta je tu problem. On je vrhunski golman, maksimalno fokusiran i ima jasne ciljeve u životu i karijeri", zaključio je igrač Seville.

Sigurno je da se njegova izjava baš i neće svidjeti navijačima Hrvatske, ali ispostavilo se da je Gomez bio u pravu. S Hrvatskom su se lagano obračunali u polufinalu dok bi protiv Brazila to bila sigurno totalno drugačija priča.

Promo

Top Komentari

user1613662710
Realno rekao ,hrvatska prevazisla svoje mogucnosti sa ovim
2 1
Adrian
Pa mogo si i sudije spomenuti, red bi bio.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi