Hrvatska protiv Nizozemske, Italija ide na Španiju!

Biće to veoma kvalitetni dueli

Hrvatska protiv Nizozemske, Italija ide na Španiju!

S. Mlaćo
U polufinalu Final Foura Lige nacija biće veoma uzbudljivi. Danas su izvučeni parovi i nema sumnje da nas očekuju velika uzbuđenja.

Final Four će biti održan od 14. od 18.06., a u polufinalu igraju Hrvatska i Nizozemska, te u drugom polufinalnom meču Italija i Španija.

Hrvatska će prvi meč igrati 14.06. u Rotterdamu od 20:45 sati, a utakmica za treće mjesto je 18. 06. U 15 sati, dok je finale isti dan u Rotterdamu od 20:45.

Naše komšije su se plasirale u polufinale osvojivši prvo mjesto u grupi sa Danskom, Francuskom i Austrijom.

Navedene reprezentacije nisu se proslavile na Svjetskom prvenstvu, a Italija čak nije uspjela ni izboriti plasman u Katar.

Oglasi

Najbolje se pokazala Hrvatska koja je u susretu za treće mjesto savladala Maroko i osvojila bronzanu medalju. Na kraju je prema Guardianu izabran i najbolji tim prvenstva, a u centru pažnje su naravno bili Argentinci i Francuzi, koji su odmjerili snage u velikom finalu. Pehar je na kraju otišao u Argentinu.

Odabir uglednog engleskog Guardiana izazvao je posebnu pažnju, a kao i uvijek u najboljih 11 jednostavno se morao naći jedan igrač iz ove zemlje.

Novinari Guardiana smatraju da je mjesto u idealnih 11 ovog prvenstva zaslužio John Stones, a oni su odabrali ovaj tim.

Golman: Emiliano Martinez (Argentina).

Odbrana: Achraf Hakimi (Maroko), John Stones (Engleska), Joško Gvardiol (Hrvatska) i Noussair Mazraoui (Maroko).

Oglasi

Vezni red: Sofyan Amrabat (Maroko), Alexis Mac Allister (Argentina), Antoine Griezmann (Francuska).

Napad: Lionel Messi (Argentina), Kylian Mbappe (Francuska), Julian Alavarez (Argentina).

Pored idealnih 11 ovaj list je Lionela Scalonija proglasio najboljim trenerom, te je odabrao i još 15 fudbalera kako bi kompletirali kompletan tim za Svjetsko prvenstvo. Odabrali su ove igrače:

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Dominik Livaković (Hrvatska), Bono (Moroko), Nahuel Molina (Argentina), Romain Saïss (Moroko), Cristian Romero (Argentina), Marcos Acuna (Argentina), Luka Modrić (Hrvatska), Jude Bellingham (Engleska), Enzo Fernandez (Argentina), Bukayo Saka (Engleska), Azzedine Ounahi (Moroko), Jamal Musiala (Njemačke), Cody Gakpo (Nizozemska), Harry Kane (Engleska), Angel Di María (Argentina).

Podsjetimo, FIFA je nagradu za najboljeg fudbalera turnira dodijelila Lionelu Messiju, najbolji strijelac je bio Kylian Mbappe, najbolji golman je Emiliano Martinez, dok je Enzo Fernandez najbolji mladi igrač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi