Svjetski prvak iz Katara je na najružniji mogući način prisilno završio karijeru!

Pao je...

Svjetski prvak iz Katara je na najružniji mogući način prisilno završio karijeru!

E. Škorić

Jedan od članova argentinske fudbalske reprezentacije koja je osvojila Mundijal u Kataru doživio je danas šokantne vijesti - suspendovan je na dvije godine jer je pao na doping testu.

Španski Relevo.com objavio je kako je Papu Gomez dvogodišnju suspenziju zaradio zbog toga što je pozitivan na testu u novembru prošle godine, prije početka Svjetskog prvenstva u Kataru.

Igrač tvrdi da je nekoliko dana prije nego što je pao na testu, jednom od svoje djece uzeo sirup za liječenje prehlade, a da nije obavijestio klupske ljekare.

Prema izvještaju, Gomez je ranije ove sedmice obaviješten o suspenziji. Ostaje da se vidi hoće li argentinski napadač uložiti žalbu, prenosi Relevo.

S obzirom na to da ima 35 godina, to najvjerovatnije znači da je njegova karijera sada gotova. Ovaj krilni napadač odigrao je 17 utakmica za reprezentaciju Argentine i postigao tri gola. U Kataru je igrao u dvije utakmice - protiv Saudijske Arabije i Australije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Karijeru je počeo u Arsenal de Sarandiju, a zatim je išao u San Lorenzo, pa Catanija, Mestalist Harkiv, Atalanta, Sevilla, da bi ovog ljeta potpisao za Monzu, ali nije odigrao nijednu utakmicu.

Definitivno ružan način da se završi karijera koju je začinio osvajenjem titule svjetskog prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi