Fudbalski svijet se pita šta je sa Papu Gomezom? U tišini je donio drastičnu odluku i iznenadio sve!

Omaleni ofanzivac

Fudbalski svijet se pita šta je sa Papu Gomezom? U tišini je donio drastičnu odluku i iznenadio sve!

Admin Čaušević

Kad je bio na vrhuncu forme mogao je igrati gdje je želio, ali je birao ljubav prema Bergamu i Atalanti, ali zbog neslaganja sa trenerom GianPierom Gasperinijem otjeran je iz italijanskog kluba.

Papu Gomez je posljednju avanturu imao igrajući za Sevillu koja je odbila da produži ugovor sa nekada fantastičnim Argentincem. 

U razgovoru za inostrane medije Gomez je iznenadio fudbalski svijet svojom odlukom pošto je najavio oproštaj od fudbala.

Sezona je odavno počela, iskusni 35-godišnjak je i dalje bez kluba te uopšte ne krije da ide u penziju što je i najavio u jednom intervju.

"Čekam pravu priliku, ako ne dođe, oprostit ću se. Uložio sam sve u fudbal ne želim da završim sa gorkim okusom", kazao je Argentinac.

Oglasi

"Gledajući nazad i činjenica da sam osvojio Svjetsko prvenstvo mi je još nerealna. Shvatio sam da se sav naporan rad u životu isplati."

"Sve što sam radio mi se isplatilo na način na koji to nisam očekivao", poručio je 167 cm visoki fantasista.

Gomez je u Evropu stigao još 2010. godine u Cataniju, a svoj najbolji fudbal je počeo igrati kada je upao u rane 30-te godine. 

[related]https://www.instagram.com/p/Cm2YrG7q1X9/[/related]

Bio je mozak Atalante kada se ovaj klub dizao do vrha italijanskog fudbala i može se smatrati pravim fudblaskim romantikom pošto nikad nije išao za novcem.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U posljednjoj sezoni je sa Sevillom osvojio Europa ligu, dok je sa Argentinom stigao do zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu. 

S obzirom da se radi o najuspješnijoj sezoni, barem kada su medalje u pitanju, nije čudo zašto je Gomez praktično donio odluku da se oprosti od fudbala. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi