Papu Gomez je već izabrao svoj naredni klub i to samo zbog jedne stvari

Želi da ide u Milan

Papu Gomez je već izabrao svoj naredni klub i to samo zbog jedne stvari

E. Čaušević

Alejandro Gomez bi u januaru mogao napustiti Atalantu nakon svađe s trenerom Gian Pierom Gasperinijem.

Gomez je već nekoliko sezona jedan od ponajboljih igrača Atalante i mnogi su bili iznenađeni što je prethodne utakmice većinom počinjao s klupe. No, ubrzo nakon toga pojavila se vijest da je Gomez u svađi s trenerom i da čak želi da napusti klub.

Gasperini ne želi tako lako da pređe Gomezu preko toga što se oglušio na njegove naredbe i nije htio da igra na poziciji na kojoj je trebao. Zbog toga je teško očekivati da će se oni pomiriti i dolazak Gomeza je sve realniji.

Navodno, Atalanta će postaviti za njega cijenu od oko 15 miliona eura i sigurno je da neće imati problema s prodajom. Interes za Gomeza je pokazalo nekoliko klubova iz Serije A, ali čini se da je najbliži odlasku u Milan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Corriere dello Sport je objavio danas da Gomez želi da ide u Milan jer vjeruje da će se najbolje uklopiti u formaciju Stefana Piolija. Zbog formacije je već odbio ponudu Intera, a čini se da vjeruje da bi mu Milan najviše odgovarao.

Također, tu je i finansijski razlog jer bi Atalanta i Milan lako mogli da se dogovore. Rossoneri su ranije posudili Atalanti Caldaru uz opciju da otkupe njegov ugovor za 15 miliona eura, pa bi tako mogli samo da naprave razmjenu igrača. No, šta će biti od svega toga ostajenam da vidimo.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nono
Uzet Gomesa bez razmišljanja
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi