Paradoksalno: Dok negdje navijači ne mogu ni prići stadionu, u Rusiji mogu životinje

Nevjerovatno zaista

Paradoksalno: Dok negdje navijači ne mogu ni prići stadionu, u Rusiji mogu životinje

S. Grebović

Za vikend je u Rusiji odigran veliki moskovski derbi u kojem je CSKA na svom terenu savladao Spartak rezultatom 3:1.

Goste je u vodstvo doveo Ponce, da bi uslijedio veliki preokreti pobjeda CSKA koji je slavio nad velikim rivalom golovima Magnussona, Vlašića i Ejukea.

Nekolicina evropskih liga od ove sezone donijela je odluku o postepenom povratku publike na stadione, a jedna od njih je i ruska. Odluka da može biti popunjeno 10 posto kapaciteta stadiona svakako je bolja od praznih tribina koje gledamo od početka pandemije koja je zadesila svijet.

Tako je i par hiljada navijača prisustvovalo moskovskom derbiju, odakle je u svijet otišla jedna simpatična scena. Naime, redatelj prenosa koji je radio ovaj meč u jednom momentu je snimio navijača koji su svom naručju drži ni manje ni više nego - prase.

Kako se CSKA u navijačkoj simbolici identifikuje konjima, svinje su simbol Spartaka. Pristalice CSKA su očigledno pronašle jednu manju, pripitomile je i stavile šal svog kluba.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Кадр тура 😍 #ЦСКАСпартак

Objavu dijeli Спорт-Экспресс (@sport_express)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi