Paragvajce zabolio kiks protiv Katara: "Ne vidim da Evropa poziva američke reprezentacije..."

Selektor Paragvaja bijesan na organizatore

Paragvajce zabolio kiks protiv Katara: "Ne vidim da Evropa poziva američke reprezentacije..."

Endin Čaušević

Reprezentacija Paragvaja sinoć je remizirala protiv Katara sa 2:2 u prvom kolu grupne faze Copa Americe.

Kao što je već poznato Katar i Japan su dobili pozive da se takmiče ove godine na Copa Americi. Iako su u startu svi opisali Katar igrači ovog tima su sinoć pokazali da neće biti lagan zalogaj.

Paragvaj je imao 2:0 prednost u ovom meču, ali na kraju Katar je došao do boda. Ovaj tim se vratio fanatstičnim golom Ali Almoeza za 2:1, dok su u finišu došli do boda kada je Boualem Khouki pogodio za 2:2 i veliko iznenađenje.

Nakon utakmice Paragvajci nisu bili previše zadovoljni jer su očekivali da će upisati lagana tri boda na ovom meču. Posebno ljut bio je selektor ovog tima Eduardo Berizzo zbog toga što na ovakvom turniru igraju ekipe koje ne dolaze iz nekog dijela Amerike.

"Nikada nisam vidio da Evropa poziva neki američki tim da igra na Evropskom prvenstvu ili slično. Možda zvuči glupo jer smo tek igrali protiv Katara, ali mislim da bi Copa America trebala biti samo za timove iz Južne, Centralne ili Sjeverne Amerike", rekao je Berizzo.

Top Komentari

NKZ1922
Pozivaju Izrael usrani
10 0
realno_govoreci
A da ste ih dobili 4:0 rijec nebi rekao.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi