Pardew demantovao navode o bonusu: I da sam imao pravo na njega, ne bih ga prihvatio

Engleski stručnjak na klupi Den Haaga

Pardew demantovao navode o bonusu: I da sam imao pravo na njega, ne bih ga prihvatio

Trener nizozemske ekipe ADO Den Haag Alan Pardew demantovao je medijske natpise da će dobiti 100.000 funti bonusa od kluba jer nije ispao iz lige.

Istina je da ADO neće ispasti iz lige jer je sezona u Nizozemskoj poništena pa tako neće biti proglašen ni prvak. Ipak, to ne znači da će engleski trener dobiti 100.000 funti kako su mediji prenijeli.

Tu informaciju potvrdio je i sam trener.

"Da sam formalno imao pravo na bonus, nikada ga ne bih prihvatio. U ovom teškom periodu vratio bih bonus klubu, koji bi ga sigurno dobro usmjerio", poručio je Pardew za zvanični stranicu pomenutog kluba.

Ekipa iz Den Haaga je inače bila na pretposljednjem mjestu prije nego što je sezone prekinuta sa čak sedam bodova manje od sigurne zone. To znači da bi klub vjerovatno ispao da sezona nije poništena pa je sigurno takva odluka holandskog saveza dobro došla ekipi.

"Naravno da je to olakšanje, ali u ovom trenutku moramo da budemo skromni. Iako smo vjerovali da možemo da ostvarimo cilj, nije nam išlo dobro i nikada nećemo znati da li bismo uspjeli."

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Inače, nekadašnji trener West Hama, Newcastlea i Crystal Palacea ekipu ADO Den Haag preuzeo je u decembru. Od tada je klub vodio na osam prvenstvenih mečeva i ostvario samo jednu ponbjedu prije nego što je prvenstvo prekinuto 12. marta.

Nizozemski šampionat prvi put od osnivanja 1956. godine neće dobiti prvaka. Neće biti ni ispadanja ni prelazaka u viši rang.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi