Pardew i zvanično novi trener WBA

Povratak na trenersku scenu

Pardew i zvanično novi trener WBA

Alan Pardew imenovan je za novog menadžera West Bromwich Albiona, potvrdio je engleski klub na zvaničnim stranicama.

Kao što se i pisalo proteklih dana, Pardew se vraća trenerskom poslu prvi put nakon što je smijenjen u Crystal Palaceu u decemrbu 2016. godine, a na klupi West Bromwich Albiona će naslijediti Tonyja Pulisa.

"Oduševljen sam zbog prilike koja mi je ukazana i radujem se što ću imati priliku da radim sa talentovanom skupinom igrača", izjavio je Pardew.

Pardew je s engleskim klubom potpisao ugovor do ljeta 2020. godine, a na klupi West Bromwich Albiona će debitovati 2. decembra kada će na Hawhornsu gostovati Crystal Palace.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kroz dosadašnju trenersku karijeru 56-godišnji Pardew je još vodio Reading, West Ham, Charlton, Southampton, Newcastle...

West Bromwich Albion je trenutno na 16. poziciji u Premiershipu sa 12 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi