Park Ji-sung preklinje navijače Uniteda da prestanu pjevati jednu pjesmu: "To je uvreda..."

Apeluje da prestanu s njom

Park Ji-sung preklinje navijače Uniteda da prestanu pjevati jednu pjesmu: "To je uvreda..."

E. Škorić

Bivši igrač Manchester Uniteda Park Ji-sung zamolio je navijalče engleskog kluba da prestanu pjevati pjesmu o njemu, za koju kaže da sadrži vrlo negativan stereotip o njegovoj domovini.

Park je dres Uniteda nosio između 2005. i 2012. godine te je ostavio dubok trag, a bio je i omiljen kod navijača slavnog kluba. Tu i tamo ga se navijači sjete navijačkom pjesmom koja je nastala u vremenu dok je igrao za United.

Pjesma posvećena Parku dijelom služi i kao provokacija navijačima Liverpoola, a u jednom od stihova opisuje se Park kao glumac koji dolazi iz zelje u kojoj se jedu psi.

"Riječ koja se koristi u pjesmi i koja govori o psećem mesu je vrlo neugodna za Korejace i jako mi je žao kad moji mlađi sunarodnjaci moraju slušati ovu pjesmu. U Koreji se mnogo toga promijenilo. Istina je da smo nekoć jeli pseće meso, ali ga danas posebno mrze mlađe generacije. Kultura se promijenila", kazao je Park.

"Od navijača Uniteda zahtijevam da prestanu koristiti tu riječ. To izazova mnogo neladoge u Koreji i vrijeme je da prestanete s tom pjesmom", dodao je nekadašnji veznjak Crvenih vragova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Znam da navijači Uniteda ne misle ništa loše o tome, ali ipak bih volio naučiti navijače da prestanu koristiti tu riječ, jer ovih dana ima rasističku konotaciju protiv korejskog stanovništva", dodao je Park.

Njegov nekadašnji klub Manchester United spreman je da mu pomogne, pa apeluje putem zvanične stranice od navijača da zaista prestanu s korištenjem riječi koja je uvredljiva za sve u Južnoj Koreji.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi