Partizan dva puta vodio protiv Feyenoorda, a onda doživio pravu katastrofu

Saničaninu 90 minuta

Partizan dva puta vodio protiv Feyenoorda, a onda doživio pravu katastrofu

E. Ganibegović

Partizan je večeras u prvoj utakmici osmine finala Konferencijske lige ugostio Feyenoord i izgubio s 2:5.

Sjajno je počelo za beogradski tim. Već u 13. minuti su poveli s 1:0 golom Natcha. Ipak, na pauzu se otišlo pri rezultatu 1:1 s obzirom na to da je samo sedam minuta kasnije izjednačio Toornstra.

Početak drugog dijela igre za Partizan sličan prvom, kao iz bajke. Mladi 19-godišnji Nemanja Jović koji je u 16. minuti zamijenio strijelca prvog gola pogađa za 2:1 u 46. minuti.

Nakon toga - katastrofa. U rasponu od 52. do 77. minute gosti postižu još četiri gola i dolaze do velike pobjede i već polako razmišljaju o četvrtfinalu. Pogađali su Dessers, Geertruida, Sinisterra i ponovo Toornstra.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Siniša Saničanin odigrao je svih 90 minuta u poraženom timu.

Odigrane su još tri utakmice u ovom terminu. Roma je u gostima s 0:1 pobijedila Vitesse, Slavia je u Pragu bila bolja od LASK-a 4:1, dok je PAOK s 1:0 bio bolji od Genta.

Od 21 sat igraju se mečevi Bodo/Glimt - Alkmaar, Leicester - Rennes, Marseille - Basel i PSV - Kopenhagen.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Konferencijska liga, osmina finala:

Partizan 2:5 Feyenoord

Top Komentari

BogatiDijasporac
Feyenoord na pola snage, hahaha. Mogli su jos 5 golova dati.
9 3
BaboBih
Super
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi