Partizan i Radnički ubjedljivi, dva gola Haskića

Bivši napadač Sarajeva blistao u pobjedi

Partizan i Radnički ubjedljivi, dva gola Haskića

Partizan je večeras kao gost savladao crnogorski Rudar rezultatom 3:0 i tako na najbolji način započeo novu evropsku sezonu.

Mučili su se cno-bijeli u Nikšiću sve do 44. minute, kada je Jevtović sa bijele tačke pogodio za vodstvo Partizana od 1:0.

Već u 50. minuti je Soumah povisio na 2:0, da bi sedam minuta kasnije Gomes postavio konačan rezultat utakmice.

Uspješan je bio i drugi predstavnik Srbije u Evropskoj ligi, Radnički iz Niša koji je na svom terenu savladao maltešku Gziru rezultatom 4:0. Ekipa koju odnedavno vodi Nenad Lalatović, nesuđeni trener Željezničara, povela je golom Pankova u 14. minuti, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Igrao se 53. minut kada je Nermin Haskić pogodio za 2:0, da bi već u 55. Mrkić postigao i treći gol za Radnički. U 85. minuti su Nišlije stigle do konačnih 4:0, a strijelac je još jednom bio bivši napadač Sarajeva Nermin Haskić koji je ovog ljeta pojačao klub iz Srbije.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Treći predstavnik Srbije Spartak iz Subotice razočarao je svoje navijače domaćim remijem sa slabašnim Coleraineom iz Sjeverne Irske (1:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti