Partizan prestigao Ajax na vrhu i ima najbolju školu nogometa u Evropi
Partizanova škola je proizvela 75 igrača

Nekoliko klubova sa Balkana u samom vrhu

Partizan prestigao Ajax na vrhu i ima najbolju školu nogometa u Evropi

S. Pašalić

Prema centru za nogometnu statistiku i istraživanja (CIES), Partizan ima najbolju školu nogometa u Evropi.

Podaci prikupljeni iz 31 evropske lige pokazali su da je beogratski tim dao najviše igrača iz svoje škole, ukupno njih 75.

Tako je Partizan pretekao Ajax za koji se već dugi niz godina govori da ima najbolju nogometnu školu, što se i dokazivalo, a prvak Holandije je ukupno proizveo 72 igrača koji sada igraju u njegovim redovima ili u nekom drugom klubu.

Na trećoj poziciji je Sporting saa 63 igrača, a Dynamo Kyev ima 62. Dinamo Zagreb je na petom mjestu sa 60, a slijedi Crvena zvezda sa 59 igrača.

Zanimljivo je da je recimo Barcelona na 10. mjestu, Real Madrid je na 14., a oba ova velikana su ostala iza Vojvodine koja se nalazi na 7. mjestu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Promo

Top Komentari

predator23
ipak je kvalitet ispred kvantiteta
2 16
TIGAR
ne sekirajte se dusmani...dok ste nam palili popalili i unistili drzavu..vi ste se obogatili....polahko..dolazi naplata..samo lagano..dugo i lagank...Allahu nije prese
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi