Partizan se revanširao Sarajevu za prošlogodišnji poraz u finalu
Foto: Twitter/ECFC

Kup prijateljstva, polufinale

Partizan se revanširao Sarajevu za prošlogodišnji poraz u finalu

U18 selekcija FK Sarajevo neće odbraniti trofej Kupa prijateljstva pošto je u polufinalu od izabranika Dženana Uščuplića sa 2:0 bila bolja ekipa beogradskog Partizana.

Crno-bijeli su bili bolji i zasluženo slavili, te su se na ovaj način osvetili Sarajevu za poraz u prošlogodišnjem finalu. Podsjetimo, Sarajevo je prošle godine do trofeja stiglo pobjedom u finalu nad Partizanom, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Partizan je danas do vodstva stigao u 20. minuti utakmice kada je mrežu gola Sarajeva sretno i spretno zatresao Vujanović, uz slabu reakciju golmana bordo tima.

Konačnih 2:0 postavio je Stanojlović na otvaranju drugog poluvremena, u 38. minuti.

Treba istaći da Sarajevo danas nije bilo pretjerano opasno, dok je Partizan pored dva gola imao još nekoliko dobrih šansi.

Partizan će se za trofej Kupa prijateljstva boriti protiv Vojvodine koja je u drugom polufinalnom meču sa 1:0 savladala Dinamo. Finalni meč je na rasporedu već sutra.

Kup prijateljstva (U18), polufinale:

FK Sarajevo - FK Partizan 0:2 (Vujanović 20', Stanojlović 38')

Sarajevo: Sirčo, Gusinjac, Mulaosmanović, Gušo, Čičkušić, Tabak, Šuvalija, Hasančić, Đuderija, Konjalić, Nargalić.

Partizan: Bondžić, Radmanovac, Ćorković, Momčilović, Smiljković, Cvetojević, Stanojlović, Đorđević, Arambašić, Rašković, Vujanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi