"Treće poluvrijeme" pred susret u Beogradu: Partizan se brani, Moldavci im ne vjeruju
FOTO: EPA

Duel UEFA konferencijske lige

"Treće poluvrijeme" pred susret u Beogradu: Partizan se brani, Moldavci im ne vjeruju

H. Zilić

Revanš utakmicu UEFA konferencijske lige večeras u Beogradu igraju Partizani Sheriff Tiraspol. Beogradski tim je u prvoj utakmici u Moldaviji slavio sa 1:0 i ima dobru prednost pred revanš.

Susret u Moldaviji imao je svoje trće poluvrijeme.

Domaćini su zabrnaili dolazak navijačima Partizana zbog trenutne situacije u Rusiji i Ukrajini, a i Kišnjev je bio u opasnoj situaciji zbog svih dešavanja posljendjih godinu dana.

Naravno to se nije dopalo navijačima Partizana pa su crno-beli ostali bez podrške u prvom meču.

Najave su bile da bi i mala skupima navijača Sheriffa mogla doći u Beograd, ali to je otkazano u posljednji čas, tako da će i večerašnji susret biti bez gostujuće publike.

Nakon ovih dešavanja oglasili su se iz FK Partizan.

Oglasi

"Oni su otkazali učešće. Trebalo je doći osam pristalica. Bili smo spremni da ih ugostimo koliko smo mogli, da im ponudimo naše gostoprimstvo, ali su oni jučer otkazali dolazak. Ne znam njihove razloge", naveli su iz FK Partizan,

Navodno navijači Sheriffa su otkazali dolazak iz sigurnosnih razloga i mogućih incidenata s čim se nisu složili iz Partizana jer su obećavali potpunu sigurnost gosutjućim pristalicama.

Najmanje dvanaest navijača Partizana, koji su stigli pred prvu utakmicu u Kišinjev, zadržano je preko noći na aerodromu, nakon čega im je rečeno da ne mogu da uđu u zemlju. Vratili su se prvim avionom za Beograd.

Vlasti u Srbiji su tražili objašnjenje od domaćina i odbacili srzane priče o umješanosti navijača Partizana u trenutnu situaciju u Rusiju.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Pomenuti dvomeč je već imao burnih dešavanja, a čini se da i revanš u Beogradu prolazi u sličnom tonu.

Ipak za Partizan je najbitnije sada da njihova ekipa odbro odradi revanš utkamicu i izbori plasman u osminu finala UEFA konferencijske lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi