Partizanu oduzimaju stadion?

Osnovni sud donio odluku

Partizanu oduzimaju stadion?

Midhat Šljivak

Beogradski velikan FK Partizan mogao bi ostati bez stadiona u Humskoj kojeg decenijama unazad koriste za odigravanje utakmica.

Osnovni sud u Beogradu donio je presudu po kojoj osporava pravo FK Partizan da upravlja stadionom i vrlo bi se lako moglo desiti da crno-bijeli ostanu bez prava za nastupe na ovom terenu.

Vlasništvno nad stadionom Partizana predalo bi se Ministarstvu odbrane republike Srbije, koje sada ima pravo na upravljanje stadionom u Humskoj.

Nakon odluke Osnovnog suda, rukovodstvo beogradskog tima je uputilo žalbu na presudu i na kraju će konačnu odluku donijeti Apelacioni sud.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Prethodno se stadion FK Partizan nazivao stadion JNA, ali kako rukovodstvo vojske nikome nije ustupilo prava na korišćenje, stadion je na kraju dodijeljen Partizanu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi