Pašalić i Gordić u prvom planu, Nurkić nosi Cedevitu

Učinak bh. košarkaša u protekloj sedmici

Pašalić i Gordić u prvom planu, Nurkić nosi Cedevitu

M. Šljivak

Još jedna fantastična sedmica je iza naših košarkaša. Ponovo su bh. reprezentativci imali izuzetno dobre nastupe, a posebno su se istakli Muhamed Pašalić i Nemanja Gordić, ali i Jusuf Nurkić, koji je vodio Cedevitu do pobjede u Skoplju.

Fantastični nastupi Muhameda Pašalića i Nemanje Gordića

Muhamed Pašalić iz utakmice u utakmicu igra fantastično za Chalon Reims. Iako je njegov tim poražen od Le Portela, Pašalić je bio nezaustavljiv. Za 33 minute na parketu Muhamed je ubacio 23 poena, od čega je pogodio šest trojki iz 13 pokušaja. Pored sjajnog učinka u poenima, Pašalić je imao i pet asistencija u ovom susretu.

Odlično je odigrao i Nemanja Gordić. On je u porazu Igokee u Kragujevcu kod Radničkog ubacio 24 poena za 34 minute na parketu, a dodao je i četiri asistencije za ukupan indeks korisnosti od 22.

Nurkić i dalje igra sjajno...

Jusuf Nurkić je i u protekloj sedmici imao dvije jako dobre partije za zagrebačku Cedevitu. U okviru Eurocupa Cedevita je izgubila od Lietuvos Rytasa 83:84, a Jusuf je ubacio devet poena uz četiri skoka. Cedevita je u ABA ligi slavila protiv MZT-a u Skoplju, a ključni igrač za pobjedu hrvatskog tima je bio Nurkić. Ubacio je 13 poena, od čega sedam u momentima kada se rezultat lomio, te je uhvatio tri lopte u ovom meču.

Kikanović, Halilović i Mitrović odigrali jako dobro

Elmedin Kikanović je nastavio s jako dobrim partijama za ruski Enisey. Njegov tim je savladao Spartak u VTB ligi 89:87, a bh. centar je ubacio 10 poena, te je uhvatio pet lopti.

Šuter italijanskog Montegranara Nemanja Mitrović odigrao je veoma dobru utakmicu u porazu od Virtus Rome 88:70. Nemanja je u ovom susretu ubacio 13 poena, a imao je i pet skokova.

Sjajnu formu u posljednje vrijeme pokazuje i Miralem Halilović. Krilni igrač Zagreba je u porazu Zagreba od Šibenika  72:68 ubacio 21 poen, te je imao tri skoka. 

Mirza Teletović gostovao u Londonu

Kapiten reprezentacije BiH, Mirza Teletović, sredinom sedmice je imao meč sa svojim Brooklyn Netsima u Londonu. Protivnici su bili Atlanta Hawksi, koji su lagano poraženi 127:110, a Mirza je u ovom susretu pružio dobru partiju. Na kraju je susret završio sa devet poena i pet skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.