Pashutin: Naša odbrana nije najbolje funkcionisala

Rusi poraženi od Poljske

Pashutin: Naša odbrana nije najbolje funkcionisala

M. Šljivak

Rusija je pružila dobar otpor Poljskoj, no nije uspjela da izbjegne drugi poraz na Eurobasketu.

Poljska je slavila sa 82:79 protiv Rusije u drugom kolu Eurobasketa.

"Dobro smo počeli. Međutim, u drugoj dionici smo igrali loše. Oni su pogađali trojke, ali i naša odbrana nije dobro funkcionisala. U nastavku smo igrali malo bolje. Borili smo se, ali smo na perimetru izgubili utakmicu. Poljska je kaznila svaku našu grešku. Nikako ne igramo svaku utakmicu 40 minuta. Ne odustajemo. Ovo su karakterni igrači i šta bude biće", rekao je ruski selektor Evgeny Pashutin.

"Težak meč. Izgubili smo dvije utakmice. Ovaj tim ima karakter i ne odustajemo od borbe. Moramo se pripremiti za sutrašnju utakmicu protiv Finske", istakao je košarkaš Rusije Sergey Monya.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.