Rusi prijetili bojkotom Evropskog košarkaškog prvenstva

Selektor Rusije otpisao, pa vratio trojicu košarkaša

Rusi prijetili bojkotom Evropskog košarkaškog prvenstva

Adnan Beganović

Evropsko košarkaško prvenstvo na rasporedu je idućeg mjeseca, a na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta učestvovat će i naš nacionalni tim.

Širom Evrope igraju se prijateljski susreti selekcija koje učestvuju na Evropskom prvenstvu, a ruska reprezentacija koja se nalazi u istoj grupu na našim nacionalnim timom, nalazi se u velikim problemima.

Naime, selektor ruskog nacionalnog tima Jevgeni Pašutin sa spiska kadnidata za Evvropsko prvenstvo odlučio je izostaviti Ponkrašova, Vjalceva i Voronova, a ova njegova odluka naišla je na oštre reakcije tamošnje javnosti.

No, to nije sve, odnosno ostatak tima  je zbog ove Pašutinove odluke najavio bojkot Evropskog prvenstva, pa se selektor odlučio posuti pepelom.

Pašutim je u tim vratio Ponkrašova, Vjalceva i Voronova i ovaj njegov potez je donekle smirio strasti, no bez obzira na to, atmosfera je narušena što svakako ide u prilog našem naionalnom timu, te Francuskoj, Poljskoj, Izraelu i Finskoj koji se također nalaze u istoj grupi sa Rusijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.