Trojka Monye za pobjedu Rusije

Druga pobjeda Rusije na turniru

Trojka Monye za pobjedu Rusije

Midhat Šljivak

Protivnik bh. selekcije na Evropskom prvenstvu, selekcija Rusije, savladala je Češku u prijateljskom susretu rezultatom 86:85.

Češka je dobro ušla u meč. Imali su osam poena prednosti u prvoj dionici (18:10), ali je Rusije odličnom završnicom nakon prve četvrtine imala poen prednosti, 21:20.

Nastavilo se s igrom koš za koš. Češka je uspjela na odmor otići s poenom prednosti (42:41), ali je Rusija odličnom igrom u trećem periodu uspjela da se odvoji na plus pet, 68:63.

Međutim, sama završnica meča je bila neizvjesna. Češka je imala na četiri sekunde do kraja prednost 85:83, ali je zatim Sergey Monya pogodio trojku za pobjedu Rusije.

Monya je sa 16 poena bio najefikasniji igrač susreta, dok su Vorontsevich i Khovstov dodali po 15. 

Kod Češke Jan Vesely je ubacio 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.