Pashutin: Protiv BiH na pobjedu

Selektor košarkaške reprezentacije Rusije nakon poraza

Pashutin: Protiv BiH na pobjedu

M. Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Rusije, Evgeny Pashutin, zadovoljan je načinom igre njegovih izabranika protiv Francuske.

Porazom od Francuza košarkaši Rusije su se oprostili od Eurobasketa, a preostao im je još duel s bh. timom.

"Imaju bolji roster, igrače koji igraju u NBA ligi i kvalitet je na njihovoj strani. Plan je bio da ne trčimo protiv njih, da igramo pozicionu utakmicu, da budemo u igri do kraja. U tome smo uspjeli, naši igrači su bili sjajni, pogotovo centri. Oni su budućnost, što su večeras pokazali. Kontrolisali smo meč 38 minuta, ali smo u finišu igrali prebrzo, promašili smo nekoliko napada, koje smo odigrali brzopleto. I pored poraza sam ponosan na njih kako su odigrali", istakao je Pashutin.

U sutrašnjoj posljednjoj utakmici selekcija Rusije igra protiv Bosne i Hercegovine.

"Protiv Bosne idemo maksimalno. Igraćemo na pobjedu, kao što smo to večeras htjeli", dodao je ruski selektor, koji je preuzeo odgovornost za poraz.

"Moja je odgovornost za poraz. Momci su, ponavljam, igrali sjajno, ali nekada je i sreća potrebna. T,akođer mozak i strpljenje. Ako nemate sve to, ništa vam ne pomaže. Došli smo bez nekoliko odličnih igrača koji su bili na Olimpijskim igrama, imamo smjenu generacija, momke koji dolaze. To je težak proces, ali imamo mnoštvo talentovanih igrača koji će vratiti rusku košarku tamo gdje treba", dodao je Pashutin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.