Past će novi rekord: Dinamo odredio cijenu za Danija Olma

Pjaca pada na drugo mjesto

Past će novi rekord: Dinamo odredio cijenu za Danija Olma

Sjajni španski fudbaler Dani Olmo najvredniji je eksponat u izlogu zagrebačkog Dinama, koji za ovog mladića već dobija upite sa svih strana Evrope.

Olmo je ponikao u Barceloninoj La Masiji, odakle je olako pušten u zagrebački klub prije četiri godine. Danas je ovaj 20-godišnjak jedan od najboljih igrača Dinama i mladi reprezentativac Španije, koji posebno impresivne partije pruža u Evropskoj ligi.

Kako pišu hrvatski mediji, Danija Olma su u susretu Rijeke i Dinama posmatrali skauti Manchester Uniteda, Liverpoola, Intera i Borussije Dortmund, a među kandidatima za njegovo dovođenje je i Barcelona koja želi ispraviti svoju veliku grešku. Svi predstavnici pomenutih evropskih velikana mogli su vidjeti Olmove driblinge koji se ne viđaju svaki dan.

Prema informacijama iz susjedstva, Dinamo je već odredio cijenu za koju bi pristao prodati Danija Olma a ona iznosi 25 miliona eura, s tim što nije nemoguće da se ta ljestvica uskoro podigne i na 30.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

To je ogroman iznos za klubove sa ovih prostora, ali ne i za evropske klubove koji su i manje talente od Olma znali plaćati 50-ak miliona eura.

Ukoliko Dani Olmo ode za 25 ili više miliona eura, bit će postavljen Dinamov rekord u izlaznim transferima. Za sada je na prvom mjestu Marko Pjaca, koji je 2017. prešao u Juventus za 23 miliona eura, a drugi je Luka Modrić koji je 2008. potpisao za Tottenham za 21 milion eura.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi