Pato debitovao i pogodio, Chelsea slavio na Villa Parku

Uvjerljiva pobjeda Plavaca

Pato debitovao i pogodio, Chelsea slavio na Villa Parku

Ekipa Chelsea uvjerljivo je trijumfovala na gostovanju kod Aston Ville u okviru 32. kola Premiershipa rezultatom 4:0.

Meč je počeo veoma zanimljivom situacijom iz 23. minute kada je Guus Hiddink na teren poslao po prvi put Alexandrea Pata i to umjesto povrijeđenog Remyja.

Već tri minute nakon toga Chelsea je poveo i to pogotkom Loftusa-Cheeka. Brazilski internacionalac Alexandre Pato uspio se upisati i u strijelce i to u sudijskoj nadoknadi sa bijele tačke.

U nastavku meča još dva gola Plavaca i to Španca Pedra. Prvi put Pedro je pogodio u 46. minuti, a drugi u 59. za konačan rezultat meča.

Treba reći i to da su domaći meč završili sa deset igrača i to nakon što je Hutton u 85. minuti dobio crveni karton.

Chelsea se nakon ove pobjede popeo na 9. mjesto Premiershipa sa 44 boda, dok je Aston Villa zakucana za dno sa samo 16 bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:



Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi