UEFA objavila ko je zabio najljepši gol na Evropskom prvenstvu

Nagrada ide u ruke Schicka

UEFA objavila ko je zabio najljepši gol na Evropskom prvenstvu

E. Čaušević

Ljubitelji fudbala proteklih mjesec dana mogli su uživati u sjajnim utakmicama na Evropskom prvenstvu.

Evropsko prvenstvo nam je donijelo fantastične utakmice, a na kraju na tronu Evrope našla se reprezentacija Italije koja je u finalnoj utakmici nakon penala pobijedila selekciju Engleske.

Od 11. juna do 11. jula gledali smo čak 51 utakmicu na Evropskom prvenstvu na kojem je postignuto čak 142 gola, odnosno 2.79 golova po utakmici što je zaista izvanredan prosjek.

Najviše golova postigli su Italija i Španija po 13, a iza njih slijedi Danska sa 12 golova, te Engleska koja je na ovom turniru devet puta uspjela zatresti protivničku mrežu.

Najbolji strijalac turnira na kraju je bio Cristiano Ronaldo koji je zabio pet pogodaka baš kao i Patrik Schick, ali je Portugalac osvojio nagradu jer je upisao i jednu asistenciju.

Međutim, Schick može biti ponosan na svoje igre u dresu Češke na Euru. Češka je došla do četvrtfinala i ostavila je odličan utisak, a Schick je bio najbolji igrač ove selekcije.

Oglasi

Iako mu je Ronaldo "oteo" nagradu na za najboljeg strijelca danas je UEFA ipak nagradila Schicka.

Naime, UEFA je objavila da je Schick dobio nagradu za najljepši gol na turniru. Radi se o golu na meču protiv Škotske kada je Schick na Hampden Parku s centra uspio da savlada protivničkog golmana.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Na Euru smo vidjeli nekoliko zaista odličnih golova, a u utrci za ovu nagradu bili su još Luka Modrić, Paul Pogba, Mikkel Damsgaard, Xherdan Shaqiri i Thorgan Hazard.

Promo

Top Komentari

Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Jest golcina nema sta
4 0
goku_iz_sirokog
Je ovo golcina i sve, al ovde treba vise sreće nego pameti. Imalo je i boljih golova
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi