Patrik Schick se vraća u Romu, a onda pravi transfer karijere

Želi ga Tottenham

Patrik Schick se vraća u Romu, a onda pravi transfer karijere

E. Čaušević

Češki napadač Patrik Schick trenutno igra na posudbi u Leipzigu, ali kako stvari stoje vratit će se u Romu na kraju sezone.

Schick pruža veoma dobre igre u dresu njemačkog kluba, ali zbog krize koja je nastala zbog pandemije koronavirusa Leipzig trenutno nije u mogućnosti da otkupi njegov ugovor od Rome.

Italijanski mediji prenose da će se on vratiti u Romu jer Leipzig u ovom trenutku nije u mogućnosti da plati 29 miliona eura koliko iznosi Schickova otkupna klauzula.

U Romi su se nadali da će Schick ostati u Leipzigu jer ne računaju na njegove usluge, ali je jasno da će sada morati pronaći drugo rješenje. Navodno, postoji čak šansa da češki napadač završi i u Tottenhamu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Navodno, londonski klub je spreman da plati 29 miliona eura za Schicka kroz nekoliko rata, dok je Leipzig tražio da se cijena smanji za 50%. U Romi su odlučili da odbiju prijedlog Leipziga i kako stvari stoje Schick će na kraju sezone put Londona kod Josea Mourinha.

Čeh je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 19 mečeva za Leipzig i postigao je sedam golova, te je upisao tri asistencije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi