Čuveni fudbalski boem naletio na prosjaka: Shvatio je da nema novca, ali je pokazao kakav je čovjek

Nije štedio na sebe, ali ni na druge

Čuveni fudbalski boem naletio na prosjaka: Shvatio je da nema novca, ali je pokazao kakav je čovjek

Admin Čaušević

Neki fudbaleri jednostavno nisu znali da vode računa u svom životu, nisu mogli da odole čarima alkohola što ih je na kraju koštao i velikih problema, pa u nekim slučajevima i smrti.

Ako neko može poprimiti nadimak fudbalskog boema onda je to Paul Gascoigne, legenderni engleski fudbaler i sigurno jedan od najboljih veznjaka svoje generacije.

Popularni Gazza nikad nije znao kako upravljati novcem, još 1992. godine kada je plaćen tada ogromnih 8.5 miliona funti postavio je rekord u transferima. Tada je prešao iz Tottenhama u Lazio.

Nakon okončane fudbalske karijere imao je ogromnih problema sa alkoholom, a nekoliko puta je bio i na liječenju te je viđen na ulicama u sramotnom stanju.

Gascogine je u nekoliko navrata viđen u očajnom izdanju

Legendarni Englez je bio poznat kao osoba koja nije štedila na sebe, ali i na druge te je nastojao da pomogne bilo kome u bilo kojoj prilici.

Pamti se scena od prije nekoliko godina, nastala prilikom Evropskog prvenstva 2016. kada je Gascogine izašao iz kladionice i naletio na prosjaka.

Oglasi

Nakon što je uložio novac na pobjedu Engleske, ugledao je jednog prosjaka i shvatio je da nema novca kod sebe. 

Međutim, uspio se snaći tako što mu je dao svoje posljednje cigarete koje je čuvao za sebe, paparazzi su uspjeli zabelježiti taj trenutak o kojem se i dalje priča. 

Gazza se posljednji put u javnosti pojavio u junu i vidljivo je u teškom stanju

Silno konzumiranje alkohola, cigareta pa i droge je ostavilo traga na ovog 56-godišnjaka i sve se to odrazilo na njegovo zdravlje. 

Naime, Gascogine je u junu bio gost emisije pred utakmicu Engelska - Sjeverna Makedonija i već na prvu se vidjelo da se ne osjeća dobro, a prilikom davanja intervjua jedna ruka mu se tresla.

Englez se nalazi u takvom stanju da zapravo jedva stoji i jako teško se kreće, a sve je to posljedica načina života kojeg je živio.

U karijeri je između ostalih igrao za Tottenham, Newcastle United i Lazio, dok je ostavio neizbrisiv trag u dresu reprezentacije Engleske prije svega sbog svojih srčanih i emotivnih partija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti