Na terenu je bio kralj i Grealish je za njega "mala maca": "14 linija kokaina, nekoliko viskija..."

Čuveni engleski reprezentativac

Na terenu je bio kralj i Grealish je za njega "mala maca": "14 linija kokaina, nekoliko viskija..."

Admin Čaušević

Jack Grealish je posljednjih dana u centru pažnje zbog svog danonoćnog opijanja nakon što je Manchester City osvojio Ligu prvaka. Engleski fudbaler se nije trijeznio nakon istabulske noći te je na sebe skrenuo ogromnu pažnju.

Grealish je najskuplji engleski fudbaler, Manchester City ga je platio više od 100 miliona eura, a tek posljednjih mjeseci je počeo da opravdava uloženi novac. 

Vrlo često je bivši kapiten Aston Ville znao biti u centru pažnje zbog njegovih ludih provoda, ali generalni dojam je da jednoj fudbalskoj ikoni nije ni do koljena ni igrački ni po zabavljanju.

Riječ je od danas 56-godišnjem Paulu Gascoigneu koji je početkom 90-ih godina prošlog vijeka zasigurno bio fudbaler sa najboljom tehnikom na svijetu.

Gascogine je cijelog života imao problema sa alkoholom

Dres Gordi Albiona je nosio deset godina, a posebno se pamte njegovi nastupi na Mundijalu u Italiji 1990. godine kao i na prvenstvu Evrope kada je Engleska bila domaćin 2006. godine.

Oglasi

U karijeri je igrao za niz slavnih klubova poput Newcastle Uniteda, Tottenhama, Lazija i Glasgow Rangersa. Gdje je god igrao nije mogao bez skandala. 

Jedna od upečatljivijih priča se desila dok je bio član rimskih Nebeskoplavih. Tada je na prvom sastanku predsjedniku Sergiom Cragnottijem poručio: "Tvoj kćerka, velike si*e".

Današnji fudbaleri nisu ni blizu ludorijama kakve je izvodio čuveni Gazza

Uvijek je imao problema sa alkoholom. To se i nastavilo nakon što je okačio kopačke o klin. Tako ga je 2014. godine policija našla pijanog na ulici te ga je prevala u bolnici.

Oglasi

Nekoliko puta su ga paparazzi uhvatili sa licem punim modrica te očigledno nije mogao da vodi brigu o sebi.

Legendarni fudbaler posljednjih godina ima koliko-toliko sređen život

Kakav je zapravo bio Gascoigne luđak najbolje pokazuje priča koju je sam ispričao kada je 2010. godine bila potraga za ubicom Raoula Moatom koji je ranij bio zaštitar u Newcastle Unitedu.

Čuveni fudbaler je konzumirao drogu i alkohol kada je na televiziji ugledao da je u toku pokušaj hapšenja. Te noći je navodno povukao 14 linija kokaina, popio nekoliko čašica viskija te krenuo u svoju pustolovinu.

Oglasi

"Mislio sam da bih mogao povesti Raoula Moata na pecanje jer je bio blizu rijeke", kazao je Gascoigne prije tri godine prisječajući se famozne priče.

Policija ga je vratila kući, a kada se ujutro probudio ugledao je da ja na mobitelu imao 250 propuštenih poziva. 

Posljednjih godina nekoliko puta je završavao na rehabilitaciji, imao je problema sa zakonom kao i psihičkim stanjemm, međutim čini se da se primirio i da je prestao da bježi od skandala.

Prošle godine je na jednoj humanitarnoj utakmici čak i zaigrao za Glasgow Rangerse. Iako nije vodio brigo o svom načinu života uvijek je bio dobri duh te bi pomagao svakome kome je mogao zbog čega je bio posebno cijenjen od strane svih saigrača.

Top Komentari

ElvirBolic
Tesko je i izbrojati koliko pravopisnih i gramatickih gresaka ima u ovom tekstu. "Novinaru", stidi se.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi