Zbog ovisnosti mu je snaga na izmaku, loptu je jedva dobacio do gola, ali je potom u suzama slavio
Foto - Screenshot

Paul Gascoigne dobio velike ovacije na Ibroxu i zabio je gol

Zbog ovisnosti mu je snaga na izmaku, loptu je jedva dobacio do gola, ali je potom u suzama slavio

M. Šljivak

Jedan od najtalentovanijih engleskih fudbalera svih vremena, čuveni Paul Gascoigne (54), podigao je jučer legendarni Ibrox stadion u Glasgowu na noge.

Gazza je bio dio ekipe Rangersa koji je na 150. rođendan ugostila Tim svijeta kojeg je su predvodila velika imena poput Luisa Figa, Kake, Ricarda Quaresme...

Gascoigne je dres velikana iz Glasgowa nosio tri sezone. Nastupao je za klub od 1995. do 1998. godine i postao je prava ikona u tom periodu.

Jučer je u igru ušao u 80. minuti umjesto Michaela Molsa i njegov nastup izazvao je velike ovacije publike na Ibroxu koja je srdačno pozdravila čuvenog fudbalera.

Čuveni Gazza je naravno daleko od bilo kakve forme. Godine i ovisnost o alkoholu su ga dosta koštale, a snage u nogama nije ostalo baš puno.

Oglasi

Dokaz tome je scena kod gola kojeg je postigao. Odmah po ulasku u igru odigrana je akcija za njega. Gazza je promašio loptu i uhvatio se za glavu, ali su mu potom namjestili da pokuša ponovo.

Drugi udarac je nekako uspio da dođe do gola. David James nije želio da brani, bacio se preko lopte koja se otkotrljala u mrežu za veliko slavlje na tribinama i terenu.

Gazza je pogodak proslavio s ostalim igračima na terenu, a zaplakao je zbog dobrodošlice koju je imao na Ibroxu.

Paul Gascoigne je za Rangerse odigrao 104 utakmice i postigao je 39 golova, a u karijeri je nastupao još za Newcastle, Tottenham, Lazio, Middlesbrough, Everton, Burnley, Gansu i Boston United.

Međutim, njegova karijera uništena je opijanjima i ovisnošću, pa nikada nije dosegao visine koje su mu se predviđale.

Promo

Top Komentari

Zoilomas
Drogiras se ha? Uzmi bolan travu pusi ali mane se bobe mali
3 0
Pajkan
U njega je imati znala da se on drogira.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi