Bivši reprezentativac Engleske za ponor velikana krivi prodaju napadača: "Najgori potez ikada"

Paul Merson zna šta je pošlo po zlu

Bivši reprezentativac Engleske za ponor velikana krivi prodaju napadača: "Najgori potez ikada"

Edmir Škorić

Bivši engleski reprezentativac Paul Merson uvjeren je da svi problemi Liverpoola proizlaze iz njegovih teško shvatljivih poteza u ljetnom prijelaznom roku.

Liverpool je ovog ljeta istina doveo Darwina Nuneza, no urugvajski napadač za sada se ne isplaćuje, a mnoge je iznenadila odluka kluba da proda Sadija Manea Bayernu.

Početak sezone potvrđuje tezu onih da će Maneov odlazak teško pogoditi Redse. Liverpool je pobijedio samo dva puta u sedam utakmica Premier lige, a komentator Skya i bivši veznjak Arsenala Paul Merson vjeruje da je prodaja Manea bila 'najgori posao ikada'.

"Govorim to od prvog dana - prodaja Sadia Manea bila je najgori posao ikad. On je igrač koji zabija velike golove. Zabija prve golove u utakmicama, zabija izjednačujuće golove, zabija za pobjede u zadnjim minutama... Njegova specijalnost su 'veliki' golovi. Ne razumijem zašto su ga pustili jer Darwin Nunez nije na tom nivou", kazao je Merson.

"Liverpoolovi problemi u odbrani počinju u napadu. Oni više ne zatvaraju protivnika kao momčad. Možemo unedogled raspravljati o tome koliko je Liverpool imao talentovanih napadača, ali tri su stvari važne za naglasiti da su zajedno zatvarali prostor", dodao je nekadašnji engleski reprezentativac.

I zaista, Liverpool je daleko ispod svoje prepoznatljive forme. U Premier ligi je ovaj tim tek deveti sa 10 bodova, te za vodećim Arsenalom već sada zaostaje 11 bodova.

Što se Lige prvaka tiče, ni tu Redsi ne blistaju. Teško su poraženi od Napolija (1:4) u prvom kolu, a onda su teškom mukom pobijedili Ajax i to golom u nadoknadi za 2:1.

Liverpool svoj treći meč igra večeras na Anfieldu protiv Glasgow Rangersa i tu je svakako veliki favorit, ali s obzirom na formu u kojoj se nalazi, morat će tim Jurgena Kloppa biti jako oprezan i maksimalno foksuiran.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prije nekoliko dana Liverpool je gubio 0:2 od Brightona, preokrenuo na 3:2, ali je na kraju završilo rezultatom 3:3.

Što se tiče Manea, on briljira u dresu Bayerna iako su i Bavarci bili pod pritiskom zbog četiri uzastopne utakmice bez pobjede u Bundesligi. Senegalac je u domaćem prvenstvu postigao četiri gola.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi