Oglasio se Klopp: Je li stigao kraj njegove ere na Anfieldu?

Trener Liverpoola

Oglasio se Klopp: Je li stigao kraj njegove ere na Anfieldu?

Eldar Ganibegović

Liverpool je pod vodstvom Jurgena Kloppa ponovo postao jedan od najboljih evropskih klubova.

Klopp je na klupi Redsa od 2015. godine i s ovim timom je osvojio Ligu prvaka i igrao još dva finala, zatim UEFA Superkup, FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo, po jednom engleski FA, Liga i Superkup, te toliko željenu i dugo očekivanu Premier ligu.

Za razliku od prethodnih, za sada ove sezone rezultati Liverpoola nisu na zadovoljavajućem nivou po njihove navijače, pa se sve češće spominje mogući odlazak Kloppa s Anfielda.

Liverpool je nakon sedam odigranih utakmica deveti u Premier ligi sa samo dvije pobjede, četiri remija i jednim porazom, odnosno deset bodova i već sada za dovećim Arsenalom zaostaju 11 bodova.

Ni u Ligi prvaka nije bajno. U prvom kolu je Liverpool deklasiran od Napolija (4:1), da bi u drugom savladali Ajax (2:1) s kojim dijele drugo mjesto grupe A. 

Njemački stručnjak govorio je o pritisku pod kojim se nalazi u posljednje vrijeme te nije izbjegao priznati da bi odlazak s Anfield Roada bio moguć.

Međutim, Nijemac kaže da će se to dogoditi samo ako situacija bude kritična.

"Oduvijek sam znao da želim ostati u Liverpoolu i potpisati novi ugovor. Ovdje sam još uvijek na pravom mjestu, sto posto. Kad to ne bude tako, doći će kraj. Bilo bi glupo da ne bude tako", rekao je Jurgen Klopp, prenosi njemački novinar Florian Pettenberg.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, ljetos je Klopp potpisao novi ugovor s Liverpoolom koji ga s engleskim velikanom veže do 2026. godine.

Također, treba spomenuti i da je Klopp vodeći Liverpool dva puta osvojio nagradu za najboljeg trenera svijeta i to 2019. i 2020. godine, u godinama kada je osvajao Ligu prvaka i Premier ligu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
@Mostarac94 šta kažeš brat na ovo??
0 2
King_Kenny
...lik ima 100% podrsku navijaca...mislim na prave navijace koji dolaze na utakmice kluba decenijama...nema teorije da on dobije otkaz zbog 2 poraza u 10 utakmica...navijaci Liverpoola ne zaboravljaju tek tako ono sto je ovaj covjek uradio za klub...najbolji trener jos od Boba Paisleya...
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti